​​​​​​​Şêxo: Türkiye çetelere desteğiyle İdlib’deki krizi derinleştiriyor 您所在的位置:网站首页 ≥ stoeptegels gratis af te halen ​​​​​​​Şêxo: Türkiye çetelere desteğiyle İdlib’deki krizi derinleştiriyor

​​​​​​​Şêxo: Türkiye çetelere desteğiyle İdlib’deki krizi derinleştiriyor

2022-05-09 13:33| 来源: 网络整理| 查看: 265

Suriye rejiminin, Rusya’nın desteği ile İdlib’e başlattığı askeri operasyon bombardımanlar ile devam ediyor. Daha önceki bombardımanları ile yüzlerce sivili katleden Suriye rejiminin yeni operasyonları ile birlikte yeni bir göç dalgası bekleniliyor.

‘ÇÖZÜM YOLU DİYALOGLARDIR’

İdlib’deki gelişmeleri ANHA’ya değerlendiren Minbic Sivil Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Xêr Şêxo, “İdlib’deki trajedi gün be gün derinleşiyor. Bölgedeki krizleri masada çözemeyen Suriye rejimi ile çete grupları, İdlib halkına adeta cehennemi yaşatıyor” dedi. İdlib’de kördüğüm haline gelen sorunların çözümünün Suriye krizinin çözümünün de önünü açacağını belirten Şêxo, “Kalıcı çözümün tek yolu diyaloglardır” dedi.

‘TÜRKİYE KRİZİ DERİNLEŞTİRİYOR’

Türk devletinin İdlib’deki çete gruplarına desteğinin bölgedeki krizi derinleştirdiğini ifade eden Şêxo, “DAİŞ’i besleyip Suriye topraklarına gönderdiği gibi bölgedeki çete gruplarını da destekliyor” diye konuştu. Şêxo, Suriye rejimi ve Rusya’nın gelişigüzel bombardımanları nedeniyle sivil halkın hedef olduğunu ve halkın bölgelerine doğru göç ettiğini aktardı.

Kuzey ve Doğu Suriye’nin İdlibli göçmenleri karşılamaya hazır olduğunu belirten Şêxo, “Kapılarımız göçmenlere her zaman açıktır. İdlib’de bir insani krizi yaşanıyor” dedi.

(eyl)

ANHA



【本文地址】

公司简介

联系我们

今日新闻

    推荐新闻

    专题文章
      CopyRight 2018-2019 实验室设备网 版权所有